Hvem bliver USAs Præsident?

I denne artikel vil vi dykke ned i odds på præsidentvalget i USA, samt give et indblik i hvilke af de to præsidentkandidater, der er mulige at oddse på til at kunne vinde det amerikanske præsidentvalg 2024.

Derudover vil vi gå i dybden med, hvordan oddsene for dette præsidentvalg bliver påvirket, samt komme med små tips til, hvad man skal holde øje med, hvis man ønsker at oddse på denne begivenhed.

For om få måneder, rettere sagt d.5. november 2024 skal de amerikanske vælgere til stemmeslugerne for at beslutte, hvem de ønsker, der skal være deres amerikanske præsident de næste 4 år. Dette medfører en masse spænding både i USA, men også over hele verdenen.

Naturligvis tilbyder diverse spiludbydere odds på præsidentvalget 2024 i USA. Store spiludbydere som Expekt tilbyder muligheden for at oddse på det amerikanske præsidentvalg 2024.


Hvem vinder præsidentvalget i USA 2024?

I de to ringhjørner har vi to forskellige partier, der kæmper om at vinde valget og præsidentposten. Det ene parti er Republikanerne, og det andet parti er Demokraterne.

Hvert parti har officielt valgt en præsidentkandidat, som de mener er deres bedste kandidat til jobbet som USA’s præsident.

Republikanernes kandidat:

  • Donald Trump

Demokraternes kandidat:

  • Kamala Harris

Nedenunder er der odds fra Expekt, der viser oddset for de valgte præsidentkandidater, og hvad oddset er for, at de bliver kåret som USA’s næste præsident.

PræsidentkandidatOddsSpiludbyder
Donald Trump1.75Expekt
Kamala Harris2.10Expekt

Det er tydeligt at se på baggrund af oddset fra Expekt, at de to præsidentkandidater ligger tæt. Dog er der en tendens til, at de har Donald Trump som en svag favorit i deres øjne.

Nedenunder vil vi gå mere i dybden omkring de to primære kandidater til at blive USA’s næste præsident, samt hvorfor deres odds ligger som de gør ved dette amerikanske præsidentvalg.


Donald Trump

Donald Trump er som nævnt en meget svag favorit til at vinde USA’s præsidentvalg 2024. Han var tidligere præsident i perioden fra 2016-2020, hvor han imod de fleste odds vandt præsidentvalget i 2016 over Hillary Clinton. Siden tabte han i 2020 til den nuværende præsident Joe Biden, og stiller nu op igen for Republikanerne som deres præsidentkandidat. Eftersom en præsident må sidde højst to perioder af 4 år hver som USA’s præsident, har han stadigvæk mulighed for at sidde en periode til, selvom han har været præsident før.

Med hans tidligere erfaringer som præsident kan give ham en stor fordel overfor hans modkandidat i Kamala Harris, og med hans evne til at komme bagfra i meningsmålingen som i 2016, skal man aldrig afskrive Donald Trump til et præsidentvalg.

Skulle Donald Trump gå hen at vinde præsidentvalget 2024 ville han være den kun anden person i historien, som sidder på posten i to adskilte perioder. Dette skete nemlig en gang tilbage i 1800-tallet, hvor Grover Cleveland sad på præsidentposten fra først 1885-1889 og dernæst igen fra 1893-1897.

Kamala Harris

Kamala Harris er USA’s nuværende vicepræsident, og har været dette siden hun blev valgt i 2020 af den nuværende præsident Joe Biden.

Hendes optakt til dette valg er en helt anden historie end hendes modkandidat. For hun var nemlig ikke ment til at være Demokraternes præsidentkandidat, da Joe Biden genopstillede til at skulle være Demokraternes præsidentkandidat ved dette valg. Grundet dårlige meningsmålinger og bekymringer om Joe Bidens helbred både i partiet og skrevet i medierne, valgte han at trække sit kandidatur, og pegede kort efter på Kamala Harris som sin afløser som Demokraternes præsidentkandidat.

Ved den nylige Kongres hos Demokraterne blev det bekræftet og stemt ind, at hun skulle være den nye præsidentkandidat for partiet. Denne udskiftning har haft en positiv effekt i meningsmålingerne og blandt vælgerne. Dette har ligeledes haft en påvirkning på udviklingen ved odds omkring præsidentvalget, da oddset nu er langt mere jævnbyrdig mellem de to topkandidater, da Donald Trump var klar favorit i midt juli måned til at vinde valget. Kamala Harris skal derfor på kortere tid og med anden erfaring beviser over for vælgerne, at hun er den næste præsident for USA.

Hvis hun bliver valgt som USA’s næste præsident, vil hun nemlig gå over i historien. For hun vil blive den første kvindelige præsident, som USA nogensinde har haft på denne post igennem i deres lange præsident historie siden 1789.

Alternative kandidater

Visse spiludbyder tilbyder også alternative kandidater, som man kan oddse på, og som giver langt højere odds. Personer som Chase Oliver eller Jill Stein er blandt andet alternativer, som man kan oddse på hos Expekt.

Dette kan skyldes, at hvis en af de to topkandidater bliver udskiftet undervejs af forskellige årsager før valget, eller at det amerikanske folk simpelthen ikke stemmer på de to kandidater. Dette kan sammenlignes med, da præsident Joe Biden blev udskiftet for Kamala Harris i løbet af sommeren. Det samme kan sammenlignes med, hvis Donald Trump rent hypotetisk ikke var i stand eller havde lyst til at fortsætte som kandidat efter skyderiet imod ham i juli måned i Pennsylvania. Selve sandsynligheden for at en anden af de to kandidater ikke bliver præsident, er som oddset viser meget lille, da de to præsidentkandidater nu officielt er udpeget af hver deres parti.


Faktorer der påvirker odds for præsidentvalget

Eftersom præsidentvalget finder sted om ganske få måneder, kan der komme mange forskellige faktorer, som man ikke kan forudsige i nuet. Dog kan man nemt spå forskellige begivenheder, hændelser eller informationer, som vil påvirke oddset på de to kandidater under det amerikanske præsidentvalg.

Som nævnt har optakten til dette valg allerede oplevet store højdramatiske øjeblikke, som man næppe har set før som blot i optakten til selve præsidentvalget. Dette inkluderer blandt andet skyderiet mod Republikanernes kandidat Donald Trump, eller at Demokraterne har udskiftet deres siddende præsident Joe Biden som kandidat med den nuværende vicepræsident Kamala Harris.

Begge disse begivenheder har faktisk på hver sin måde haft en positiv effekt på deres individuelle præsident odds ifølge diverse meningsmålinger.

Derudover er især udviklingen af den amerikanske økonomi et cirkulerende emne, som der kan påvirke oddset løbende på de to primære præsidentkandidater. Om så en rapport eller andet information kom med godt eller dårligt nyt, ville dette påvirke oddset på præsidentvalget.

Økonomiske forhold der kunne ændre oddset, hvis nye informationer blev offentliggjort, kunne for eksempel være:

  • Arbejdsløsheden i USA.
  • Inflationen i USA.
  • Eksportering af amerikanske varer.
  • Uligheden i det amerikanske samfund.

Andre faktorer, der kan påvirke oddset ved præsidentvalget 2024, kan meget vel også blive de tidligere resultater ved de to seneste amerikanske valg i 2016 og 2020.

For netop Donald Trump formåede faktisk ved præsidentvalget i 2016 at vende et klart nederlag i meningsmålingerne og hos spiludbyderne til en sejr over Hillary Clinton. Desuden så man ligeledes ved præsidentvalget i 2020, at Donald Trump lå lunt i svinget til at genvinde præsidentposten hos spiludbyderne, men at dette momentum fuldstændig ændrede sig i løbet af valgdagen, og Joe Biden blev dengang vinder af valget som en lille overraskelse.

Udover de økonomiske forhold og de tidligere historiske valg listes der her nedenunder andre vigtige begivenheder, som undervejs kan komme til at påvirke oddset på de to kandidaterne til præsidentvalget 2024:

  • Diverse meningsmålingerne fra de store amerikanske aviser.
  • Deres præstationer under de store TV-debatter mod hinanden.
  • Effekten af deres valgkampagne og slogan i USA.
  • Hvem i den amerikanske elite støtter dem offentligt.

Hvordan man oddser på USA præsidentvalg?

At oddse på en politisk begivenhed som det amerikanske præsidentvalg 2024 er faktisk meget simpelt, og minder utrolig meget om at oddse på et udfald i en fodboldkamp eller anden sport.

Det foregår således:

  • Find det amerikanske præsidentvalg hos en spiludbyder som Expekt. Odds til præsidentvalget findes under kategorien “Politik” hos Expekt.
  • Dan dig et overblik over, hvilke udfald Expekt tilbyder.
  • Vælg for eksempel hvem du tror bliver den amerikanske præsident.
  • Vælg dit indsatte beløb og odds på at XX bliver den næste amerikanske præsident 2024.
  • Dit væddemål er bekræftet.
  • Går dit væddemål hjem, vil din gevinst blive udbetalt til din spilkonto, efter alle stemmerne er blevet talt op og bekræftet ovenpå valget d.5 november 2024.

600 kr freebet

  • Streaming
  • Ny Bookmaker
  • Stærke Odds

Bookmaker med odds på USA-valget

Mange forskellige spiludbyder tilbyder politisk betting inklusiv det amerikanske præsidentvalg 2024.

Alle spiludbyderne tilbyder at oddse på selve vinderen af præsidentvalget, mens andre udbydere tilbyder flere forskellige udfald end kun vinderen af valget, såsom Expekt.

Hvis du ønsker at oddse på det amerikanske præsidentvalg, er anbefalingen og strategien herfra at holde skarpt øje med disse følgende ting for at øge dine vinderchancer:

  • De amerikanske mediers dækning af valget. Især hold øje med meningsmålingerne tæt på valgdatoen.
  • Søg dig løbende frem til hvornår de store TV-debatter mellem kandidaterne foregår. Disse TV-debatter giver en ide om, hvordan kandidaterne klarer sig under pres, og viser hvem der har det mentale overskud overfor modkandidaten.
  • Hold konstant øje med hvordan oddsene ændrer sig hos de forskellige spiludbydere.
  • Husk at vinderen af valget først findes d.5. november 2024, og ved de to seneste valg i 2016 og 2020 har tingene vendt om på en tallerken på selve valgdagen.
  • Vælg ikke dit udfald ud fra hvad du selv ville stemme eller gøre, men hvad din indsamlede information fortæller dig.

Her er de bedste Bookmakere for Valget i USA

Casino Funktioner Bonus Promo & Code
1. 4.9/5 Anmeldelse
  • Streaming
  • Ny Bookmaker
  • Stærke Odds

600 kr freebet

Gå til operatør 18 +. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudeluk via ROFUS.nu. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Kun for nye spillere Min. indsats på 100 kr til odds 1,80 Maks freebet op til 600 kr. Aktiveres under "mine tilbud" og skal bruges inden 60 dage. Skrill indbetalinger er ikke bonusberettigede. Freebet gælder kun som et livebet.
2. 5/5 Anmeldelse
  • Glimrende velkomstbonus
  • Godt spiludvalg
  • Brugervenlig hjemmeside

100% BONUS op til 1.000 DKK

Gå til operatør 5x væddemål og bonusbeløb på enkeltsport med odds på mindst 2,0, eller på multi-væddemål med odds på mindst 1,5 pr. valg. Totalt 10.000 kr inden for 60 dage efter første indbetaling.For at kvalificere sig til bonussen skal spilleren gennemspille det fulde beløb af den første indbetaling mindst én gang med odds på mindst 1,50. Maks beløb, der tæller med i gennemspilningskravene for hvert væddemål, er 500 DKK. Indbetalinger foretaget med Neteller eller Skrill kvalificerer ikke til denne kampagne.
3. 4.5/5 Anmeldelse
  • Fantastisk velkomstbonus
  • Rigtige gode live betting muligheder
  • Gode odds

100kr uden omsætningskrav

Gå til operatør Tilbuddet er kun for nye registrerede kunder. Tilbuddet kan benyttes én gang. En ny spiller vil automatisk udløse 100 kr. i kontanter på deres kontosaldo. De 100 kr. er rigtige penge og derfor uden omsætningskrav. I følge vores generelle vilkår, hvis spilleren foretager en indbetaling, skal denne indbetaling gennemspilles én gang før en udbetaling kan foretages. Gevinsten kan kun modtages én gang per spiller/konto/IP adresse. Tegn på misbrug af dette tilbud mellem husstande, arbejdspladser, institutioner og lign. vil føre til konfiskation af eventuelle gevinster og øjeblikkelig lukning af konto hos Mr Green. Mr Greens generelle vilkår & betingelser er gældende.
4. 4.9/5 Anmeldelse
  • Inovativ hjemmeside
  • Fantastisk velkomstbonus
  • Dansk spillelicens

500Kr freebet

Gå til operatør 18+ | Kun for nye spillere. | Regler & vilkår gælder. | Spil ansvarligt. | Selvudeluk via ROFUS.nu | Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Indbetal mellem 100 - 500 kr. Min. indsats er 100 kr. til odds 1,80. Maks. live freebet op til 500 kr. Aktiveres under "mine tilbud" indenfor 30 dage efter oprettelse.
5. 5/5 Anmeldelse
  • Sikker spiludbyder
  • Mange forskellige spil
  • Fin kundeservice

25 kr frit spil i velkomstbonus

Gå til operatør Gælder én gang for nye spillere, der opretter en spilkonto fra og med 23.06.23. Kan bruges på én kupon online i 7 dage fra tildeling. Kan ikke bruges sammen med ”Tag Pengene”- og ”Byg selv” funktionen. Kan ikke bruges til at udløse andre Frit Spil. Ved spil i app er Frit Spillet maks. indsats. Udløser kun nettogevinster. Min 18 år. Øvrige vilkår gælder
6. 3.9/5 Anmeldelse

550 DKK Risikofrit Spil

Gå til operatør 1.00x indskud til minimum odds 1,00.Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 550 kr indenfor 7 dage for at spille den fulde bonus fri. Yderligere vilkår Tilbuddet gælder kun for nye, danske Spillebørs-kunder, som tilmelder sig med promokoden FEO219. Det er dit FØRSTE spil der gælder, og det skal afgøres inden for 7 dage efter at det er blevet placeret. Annullerede spil gælder ikke.
7. 4.8/5 Anmeldelse
  • Ny Bookmaker
  • Gode Bonusser
  • Høje Odds

Op til 500 kr. Gratis spil

Gå til operatør 18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
8. 4.6/5 Anmeldelse
  • Godt udvalg af gratis live streamet sport
  • God bonus på odds og casino
  • God kundesupport

100% op til 1.000 DKK

Gå til operatør Omsætningskrav 8.00x bonus til minimum odds 1,40.Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 8000 kr indenfor 60 dage for at spille den fulde bonus fri. Yderligere vilkår Dette tilbud er tilgængeligt for udelukkende nye kunder, der er 18 år eller ældre. bosiddende i Danmark. Bonuspenge kan ikke benyttes på poker.

Hvordan foregår det præsidentvalget i USA?

Det amerikanske valg har siden det første valg i 1789 foregået hvert fjerde år. Alle amerikanske statsborgere over 18 år kan stemme til valget, med kun enkelte og forskellige undtagelser.

Det finder sted hver gang hvert fjerde år tirsdagen efter den første mandag i november, som gør, at præsidentvalget 2024 denne gang finder sted d.5. november 2024.

Valget afgøres af hvilken præsidentkandidat, der får flest af de 538 valgmænd. For at opnå et flertal af de 538 valgmænd, skal man derfor opnå 270 valgmænd for at vinde selve præsidentvalget.

Hvordan foregår stemmeoptællingen i de forskellige delstater?

Det anderledes ved det amerikanske præsidentvalg er, at det nødvendigvis ikke afgøres af, hvem der opnår flest stemmer samlet set, som man ser med det danske valgsystem.

Den afgørende faktor er i stedet valgmandskollegiet, som består af 538 valgmænd. Hver delstat tildeles et antal valgmænd baseret på statens befolkningstal. I de fleste delstater gælder princippet, at kandidaten med flest stemmer vinder alle delstatens valgmænd. Undtagelserne er delstaterne Maine og Nebraska, hvor valgmændene fordeles proportionalt efter stemmefordelingen. For eksempel har Californien den mest befolkede stat i form af 55 valgmænd, mens Alaska kun har 3 valgmænd i deres delstat.

For at vinde præsidentvalget kræves der støtte fra mindst 270 valgmænd fra delstaterne. Det betyder, at kandidaten, der vinder valgmandskollegiet, ikke nødvendigvis har flest stemmer nationalt i hver delstat. Dette skete blandt andet i 2000, hvor George W. Bush blev præsident, selvom Al Gore havde flere stemmer på landsplan i USA, og igen i 2016, hvor Donald Trump vandt valget, selvom Hillary Clinton fik langt flere stemmer samlet set i alt hos de forskellige delstater.

Hvordan foregår valget til Repræsentanternes Hus?

Valget til Repræsentanternes Hus i USA foregår således, at vælgerne i hver af de 435 kongres distrikter stemmer på en kandidat, der skal repræsentere deres distrikt i Repræsentanternes Hus. Hvert distrikt vælger en repræsentant, og valgperioden er på to år. Dette betyder, at hele Repræsentanternes Hus er på valg ved det såkaldte midtvejsvalg og ved hvert præsidentvalg.

Valgsystemet er baseret på et “first-past-the-post”-system, hvor den kandidat, der får flest stemmer i et distrikt, vinder pladsen i Repræsentanternes Hus. Det betyder, at en kandidat kan vinde, selvom de ikke får et flertal af stemmerne, så længe de har flere stemmer end nogen anden kandidat i det pågældende distrikt, ligesom det foregår til selve præsidentvalget med delstaternes størrelse.

Distrikterne er opdelt efter befolkningstal, hvilket sikrer, at hver repræsentant repræsenterer nogenlunde samme antal borgere. Efter hver folketælling, som finder sted hvert tiende år, kan distrikterne blive omlagt for at afspejle ændringer i befolkningen. Denne proces er bedre kendt som “redistricting” i USA.

Ønsker man at læse mere omkring det amerikanske præsidentvalg, kan man inde på Expekt’s hjemmeside finde gode og vigtige informationer, der blandt andet er nævnt her og mere til. På den måde kan du blive klædt helt på til det amerikanske valg d.5 november 2024.

Ofte stillede spørgsmål om Præsidentvalget (FAQ)

Kan man oddse på tredjeparts kandidater?

Ja. Nogle spiludbydere såsom Expekt tilbyder høje odds for alternative kandidater som udfald.

Hvor ofte ændres oddsene?

Oddset ændres hyppigt hos spiludbyderne. Dette kan skyldes: at mange oddser på udfaldene løbende, momentum i meningsmålingerne eller diverse begivenheder, nyheder og informationer, der kan påvirke vælgernes holdning.

Hvilke faktorer påvirker oddsene mest?

Forskellige og vigtige faktorer kommer til at påvirke dette års odds ved præsidentvalget 2024. Disse vigtige faktorer er: Diverse meningsmålingerne fra de store amerikanske aviser, deres præstationer under de store TV-debatter mod hinanden, effekten og modtagelsen af deres valgkampagne og slogan i USA og hvem i den amerikanske elite støtter dem offentligt.

Hvem bliver Demokraternes præsidentkandidat?

Præsidentkandidaten fra Demokraterne bliver 59-årig Kamala Harris. Hun er den nuværende vicepræsident. Hun blev udnævnt som partiets kandidat, da Joe Biden valgte at trække sig i juli måned som Demokraternes præsidentkandidat.

Hvem bliver Republikanernes præsidentkandidat?

Præsidentkandidaten fra Republikanerne er den tidligere præsident Donald Trump. Donald Trump er 78 år gammel, og var USA’s præsident i perioden fra 2016-2020. Dette er hans tredje gang, at han er blevet udnævnt som præsidentkandidaten for Republikanerne.

Hvordan vælger Demokraterne og Republikanerne deres kandidater?

Demokraterne og Republikanerne vælger deres kandidater gennem primærvalg og caucuses i hver stat. Delegater tildeles baseret på resultaterne, og stemmer derefter på partikonventet. Kandidaten med flest delegerede vinder nomineringen. Processen afsluttes ved partiets nationale konvent, hvor den officielle kandidat bekræftes.