HRVOJE POLAN AFP

Bedste fodboldspillere nogensinde – Se TOP 10 Listen

Hvem er de bedste fodboldspillere nogensinde? En meget svært og omdiskuteret emne, da vi har oplevet mange store fodboldspillere gennem historien i planetens mest populære sport. I øjeblikket er to af de største nogensinde, samt en spiller, der måske topper denne liste om 10 år, stadig aktive.


Top 10 Bedste Fodboldspillere

Listen kan for nogen virke kontroversiel, men på en TOP10 liste er der ikke plads til alle. Her er de bedste fodboldspillere efter vores optik!

10. Ferenc Puskás – 5 LaLiga-titler

Ferenc Puskás satte Østeuropæisk fodbold på verdenskortet, da han blev en superstjerne i sit hjemland Ungarn og derefter opbyggede en legendarisk karriere med La Liga holdet Real Madrid. Under sin tid i klubben hjalp han med at føre dem til fem mesterskaber, mens han opbyggede et ry som en af de største angribere sporten nogensinde har set.

Han spillede også en stor rolle i Real Madrids tre europæiske cup-titler i en legendarisk periode under fodboldens guldalder.

bedste fodboldspiller
ZOLTAN THALY JR., – AFP

9. Zinedine Zidane – 3 FIFA årets spiller-priser

Zinedine Zidane blev en fodboldhalvgud i Frankrig efter at have bragt et FIFA verdensmesterskab hjem i 1998. Men udover at afslutte landets mesterskabstørke vandt han tre FIFA verdens bedste spiller-priser og nåede astronomiske højder ved at vinde prisen som årets spiller i tre af verdens fem største ligaer. Plus, han leverede altid i de største kampe.

top 10 fodboldspiller
PIERRE-PHILIPPE MARCOU AFP

8. Ronaldo – 2 Ballon d’Ors, VM i 1994 og 2002

Brasilien har en af de rigeste fodboldarv i verden. Landet har produceret mange af de største spillere nogensinde, inklusive Pelé, en mand i top tre på denne liste. Hvis ikke for sin landsmands enorme indflydelse på sporten, ville Ronaldo sikkert blive betragtet som den største brasilianske fodboldspiller nogensinde.

I løbet af sin stjernekarriere i sporten vandt manden med kun ét navn to Ballon d’Ors og flere andre årets spiller-priser, inklusive FIFAs i 2009. Men hans vigtigste og største bedrift for sit land er at have hjulpet Brasilien til to verdensmesterskaber.

bedste nogensinde
JAVIER SORIANO AFP

7. Johan Cruyff – 3 Ballon d’Ors

Johan Cruyff er, måske, den største fodboldspiller, der nogensinde er kommet ud af Holland og løftede spillet til nye højder i Europa i 1970’erne. Han var en verdensklassespiller, der får en stor del af æren for at opbygge den legendariske arv, som La Liga-giganten Barcelona stadig har i dag.

Men det, der gør den tre gange Ballon d’Or-vindende spiller’s imponerende CV i sporten uforlignelig, er, at han efter en fantastisk spillerkarriere gik videre til at blive en af sportens største trænere.

bedste fodboldspiller liste
STF AFP

6. Diego Maradona – FIFA’s århundredes mål

Selvom han måske ikke havde en trofæhylde fuld af Ballon d’Or- eller årets FIFA spiller-trofæer, har Diego Maradona en ære, som ingen andre har: FIFA’s århundredes mål. Han var elsket over hele verden for sine utrolige færdigheder og er ikonet over alle sportsikoner i Argentina, da han næsten ene og alene førte dem til et verdensmesterskab.

maradona bedste spiller
AFP AFP

5. Kylian Mbappe – 2 VM-finaler

Selvom Kylian Mbappe kun er 25 år gammel, er han måske den bedste spiller på planeten i dag og er hurtigt på vej til at blive den bedste, Frankrig nogensinde har produceret. Han var teenager, da han hjalp sit land med at vinde et verdensmesterskab i 2018, og han har siden vist, at det kun var begyndelsen, da han hjalp dem til finalen igen i 2022.

Selvom Mbappe ikke kunne vinde endnu en titel, var det bestemt ikke hans skyld. Den unge franskmand var den bedste spiller på banen og scorede alle tre af landets mål i deres nederlag til Argentina. Kylian Mbappe kunne bestemt toppe denne liste, når fodbold VM 2026 kommer.

bedste spiller nogensinde
FRANCK FIFE AFP

4. Michel Platini – 3 Ballon d’Ors

Michel Platini var den største spiller i fransk fodboldhistorie i meget lang tid, indtil Zinedine Zidane dukkede op. Han vandt Ballon d’Or tre år i træk i 1980’erne, og han blev hædret med prisen som århundredets spiller i Frankrig.

Han blev også optaget i den italienske fodboldens Hall of Fame, hvilket gør ham til en af de bedste fodboldspillere nogensinde.

top 10 spiller
AFP

3. Cristiano Ronaldo – 5 Ballon d’Ors

Cristiano Ronaldo er fodboldens LeBron James. En utroligt atlet med uforlignelige gaver. Han har vundet imponerende fem Ballon d’Or-priser og ejer rekorderne for flest mål og assists i Champions League.

Han er kendt af sportsfans, der aldrig har set ham spille. Og ligesom James har han, selv ved 39 år, ikke vist tegn på stoppe. Det er derfor, han er blandt de bedste fodboldspillere nogensinde, og hvorfor Saudi Pro League gav ham en absurd sum penge for at bringe prestige til deres nye liga.

Ronaldo bedste spiller
FRANCOIS GUILLOT AFP

2. Pelé – FIFA’s århundredets spiller

Pelé er en af de mest berømte fodboldspillere nogensinde. Ikke kun har han scoret flest mål i den brasilianske fodboldhistorie — en fantastisk præstation i sig selv — men han har scoret flest mål på planeten Jorden, 1279. Han har også sat flest assists i FIFA verdensmesterskabshistorien og hjalp sit land med at vinde fire verdensmesterskaber.

Med Pelés bortgang efter en kamp med kræft i en alder af 82 år tilbage i 2022, så vil fodboldfans helt sikkert se tilbage på hans bemærkelsesværdige karriere og huske ham som blandt de største fodboldspillere nogensinde. For mange fans af det smukke spil vil han blive set som den bedste af dem alle, fordi han var en enestående sportsstjerne.

bedste fodboldspiller
CENTRAL PRESSAFP

1. Lionel Messi – 8 Ballon d’Ors, VM i 2022

Det ville virke umuligt, at en spiller fra Argentina kunne bryde igennem til samme niveau som Maradona satte, men Lionel Messi har gjort det og mere til i sin strålende karriere. Han scorede flest mål i historien for FC Barcelona, vandt rekordhøje otte Ballon d’Or-priser og vil blive husket som den største spiller i sin generation.

Det ene mål, der længe undgik Messi, var en verdensmesterskabstitel. Men i 2022 sluttede hans store jagt, da han hjalp Argentina med at vinde deres tredje VM-titel, mens han spillede sit livs kamp i den største kamp i sin karriere liv og scorede selv to mål.

verdens bedste fodboldspiller
CARL DE SOUZA AFP

Bedste Fodboldspillere FAQ

Hvem er verdens bedste fodboldspiller?

Kigger vi efter FIFA prisen for verdens bedste så er det Messi, som pt er vendens bedste.

Hvem opfandt sporten fodbold?

Fodbold, som vi kender det i dag begyndte i England, da fodboldforbundet fastlagde regler i 1863. Sidenhen er der kommet mange nye regler til spillet.

Hvem er verdens bedste kvindelige fodboldspiller?

Aitana Bonmatí vandt Best FIFA Women’s Player sidste år.