Bedste målmænd i Premier League CHRISTOF STACHE AFP

Bedste Målmænd i Premier League: Se TOP 10 Listen

De bedste målmænd i Premier Leagues historie er altid et subjektivt emne. Trofæer betyder altid noget noget, men fortæller ikke altid hele historien. Listen over verdensklassemålmænd, der har spillet i Premier League siden 1992, er lang. I de “tidlige”gamle” dage var mange britiske, som f.eks Tim Flowers, Neville Southall, Nigel Martyn, David James og David Seaman som nogle af de største. Idag er spillet anderledes hurtigere, andre regler og kriterier for hvad en god målmand skal have.

Nogle er legender og nogle efterladte kæmpe aftryk på ligaen, men der er nogle som altid bliver nævnt, når emnet er de bedste målmænd i Premier League. Her er vores liste med bud på de bedste med handsker gennem tiderne.


TOP 10 Målmænd i Premier League

Lad os se på de bedste målmænd i Premier League historien, hvor der helt sikkert vil være en overraskelse eller to, for den enkelte læsere.

10. Pepe Reina🇪🇸

Bedste Målmænd i Premier League
GLYN KIRK AFP
  • Klub(ber): Liverpool, Aston Villa
  • Premier League optrædener: 297
  • Premier League titler: 0


Reina var en af de første målmænd i Premier League til virkelig at omfavne spillet med bolden ved fødderne, og hans hurtighed førte til nogle spektakulære redninger.
Hans eneste reelle svaghed var hans tendens til at have nogle få ustabile øjeblikke, hvilket gjorde Reina meget mere uforudsigelig end de ni målmænd foran ham på denne liste. Han tabte også lidt niveau mod slutningen af sin tid i Liverpool og var en skygge af sig selv, da han vendte tilbage med Aston Villa i en kort periode. Derfor er han nederst på bedste målmænd i Premier League listen.


9. Ederson🇧🇷

Bedste Målmænd i Premier League
ADRIAN DENNIS AFP
  • Klub(ber): Man City
  • Premier League optrædener: 228
  • Premier League titler: 5

Ederson er fem-dobbelt Premier League-mester med Manchester City og har holdt over 100 clean sheets i ligaen. Han var den tredjehurtigste til at nå den milepæl, kun overgået af to mænd længere oppe på denne liste.
Den brasilianske målmand er indbegrebet af den moderne målmand, der ofte starter Manchester Citys angreb, og han har tre assists i Premier League. Det eneste, der forhindrer Ederson i at rykke højere op på denne liste, er hans tendens til at vandre lidt rundt i kampene, hvilket koster hans hold nogle clean sheets.


8. Alisson🇧🇷

Bedste Målmænd i Premier League
PAUL ELLIS AFP
  • Klub(ber): Liverpool
  • Premier League optrædener: 185
  • Premier League titler: 1

Uanset hans evner skrev Alisson sit navn i Premier League-historiebøgerne i maj 2021, da han blev en af kun seks målmænd, der har scoret et mål i ligaen, da han nettede et sent sejrsmål for Liverpool mod West Brom, hvilket hjalp dem med at sikre en top fire-placering.
Men heldigvis for Liverpool er han også ret god til målmandens primære job. Ved afslutningen af 2022/23-sæsonen havde Alisson, i sin femte sæson i Premier League, holdt 78 clean sheets og konkurreret i disse dage med Ederson om at være den bedste i ligaen. Mens Ederson har en bedre clean sheet-rate, har Alisson været meget vigtigere for Liverpools forsvar og hjulpet med at gøre dem til Premier League-mestre i 2019/20.
Han er også komfortabel med bolden ved fødderne, en voksende nødvendighed i moderne fodbold. Holder han dette niveau i en årerække, så kan han blive en af de største målmænd i Premier League.


7. Jens Lehmann🇩🇪

Bedste Målmænd i Premier League
GLYN KIRK AFP
  • Klub(ber): Arsenal
  • Premier League optrædener: 148
  • Premier League titler: 1

Jens Lehmann var, uden at pakke det ind, fuldstændig vanvittig. Den ene stund lavede han en stormende redning for at holde Arsenal inde i kampen, den næste stund kastede han vand på en officiel i Highbury-tunnelen.
Lehmann spillede alle 38 kampe i Arsenals ubesejrede titelvindende sæson i 2003/04 og holdt 21 clean sheets i processen. På sit højeste kunne den tidligere tyske landsholdsmålmand intimidere modstanderens angribere til at lave helt ukarakteristiske fejl foran mål og styrede sit felt lige så godt som en krigsgeneral.
Hans lunefulde natur trækker ham lidt ned på denne liste. Men lad os være ærlige, han ville ikke være den Lehmann, vi alle kender og elsker (eller hader), uden den karakter.


6. Joe Hart🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

Bedste Målmand i Premier League
LINDSEY PARNABY AFP
  • Klub(ber): Man City, Birmingham (leje), West Ham (leje), Burnley
  • Premier League optrædener: 340
  • Premier League titler: 2

Joe Hart oplevede et Wall Street-lignende kollaps i de senere år, men vi ville være tåbelig at glemme, hvor god den 36-årige var på sit højeste.
Så mange som 109 af Harts 127 Premier League clean sheets kom i hans tid med Manchester City, hvor han hjalp klubben til to ligatitler blandt andre trofæer. Hart var – og er stadig – smidig, vokal og kunne stoppe et missil på en god dag. Hart lavede 77 redninger for Burnley i sin sidste Premier League-sæson, en mere end Liverpools målmand Alisson.


5. David de Gea🇪🇸

Bedste Målmand i Premier League
GLYN KIRK AFP
  • Klub(ber): Manchester United
  • Premier League optrædener: 415
  • Premier League titler: 1

Da den spinkle, skrøbelige figur af David de Gea gik ind ad dørene på Old Trafford i 2011, var der få, der kunne forudsige, hvor god han ville blive.
Men på trods af nogle vaklende præstationer i starten, tog det ikke lang tid, før spanieren begyndte at bevise sine kritikere forkerte, og i 2013 var han Premier League-mester.
Den 33-årige holdt næsten 150 clean sheets i den engelske topdivision, og når du troede, at hans kræfter var ved at svigte, dukkede De Gea op redninger, der reddede mange point for Manchester United. De Gea sluttede 2022/23-sæsonen med Golden Glove, hvor han holdt 17 clean sheets – tre mere end nogen anden målmand.


4. David Seaman🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

Bedste Målmand i Premier League
IAN HODGSON POOLAFP
  • Klub(ber): Arsenal, Manchester City
  • Premier League optrædener: 344
  • Premier League titler: 2

En klippe af konsistens bag et vandtæt Arsenal-forsvar, David Seaman var en utrolig målmand på banen og en absolut gentleman udenfor.🇳🇱
Seaman hjalp Arsenal til to Premier League-titler i sin tid mellem stængerne på Highbury, og selvom han ikke var den bedste med bolden ved fødderne, som det ofte var tilfældet med målmænd på den tid, kendte hans evner som skudstopper næsten ingen grænser.
Seaman udstrålede en ro bag Arsenals bagkæde, der kun blev genoprettet, da Petr Cech skiftede til Nordlondon fra Chelsea.


3. Edwin van der Sar🇳🇱

Bedste Målmand i Premier League
GLYN KIRK AFP
  • Klub(ber): Fulham, Manchester United
  • Premier League optrædener: 313
  • Premier League titler: 4

Efter at have kæmpet med formen under et ophold i Juventus, dukkede Edwin van der Sar op i Fulham i 2001 og satte sig for at genoprette sit ry som en af Europas bedste målmænd. Hans 127 optrædener for Cottagers gjorde netop det, samtidig med at det hjalp londonerne med at forlænge deres ophold i Premier League meget længere, end mange havde forventet. Det førte også til en tilbagevenden til toppen med Manchester United.
Der hjalp Van der Sar Red Devils med at genvinde deres dominans i Premier League, hvor han vandt titlen fire gange blandt en lang række andre hædersbevisninger, og den flyvende hollænder blev ofte betragtet som “den første verdensklasse Manchester United-målmand siden Peter Schmeichel”. En stærk stærk konkurent til listen over de bedste målmænd i Premier League.


2. Petr Cech🇨🇿

Bedste Målmænd i Premier League
ADRIAN DENNIS AFP
  • Klub(ber): Chelsea, Arsenal
  • Premier League optrædener: 443
  • Premier League titler: 4

Ingen målmand har holdt flere Premier League clean sheets (202) end Petr Cech, mens hans bedrifter også hjalp Chelsea til fire titler mellem 2004 og 2015.
Cech var muligvis på toppen i sin første sæson med The Blues i 2004/05, hvor han slog rekorden for flest clean sheets (24) i en enkelt sæson, mens han også gik 10 kampe i træk uden at lukke et mål ind.
Men med 443 optrædener i den engelske topdivision under bæltet er hans lang levetid yderst imponerende. Ikke underligt, at Iker Casillas beskrev Cech som “en af de bedste målmænd i Premier League, han nogensinde har set.”


1. Peter Schmeichel🇩🇰

Bedste Målmænd i Premier League
ERIC CABANIS AFP
  • Klub(ber): Manchester U, Manchester City, Aston Villa
  • Premier League optrædener: 310
  • Premier League titler: 5

En absolut gigant. Man skal rejse ganske langt for at finde nogen, der ikke betragter Peter Schmeichel som Premier Leagues største målmand nogensinde.
Mens indførelsen af tilbagelægningsreglen fremhævede den muligvis en lille svaghed med bolden ved Schmeichels fødder. Dog var danskeren faktisk en af de største fortalere for regelændringen og den måde, den revolutionerede spillet på. Hans lange udkast kastede mange mål af sig og hans vildskab var nok til at tage modet fra de flere angribere. Og hvis det ikke var nok, scorede Schmeichel selv under et 3-2-nederlag på udebane mod Everton, mens han spillede for Aston Villa i 2001, og blev dermed den første Premier League-målmand, der gjorde det.

Den 1,91 meter høje keeper var en nøglefigur i fem af Sir Alex Fergusons Premier League-titelvindende sæsoner, inklusiv den berømte “Treble” sæson i 1999. En klar vinder i vores bog på listen over bedste målmænd i Premier League


Tæller Titler & Clean-Sheets Ikke Mest?

Bestemt, og i Premier League får målmanden med flest clean-sheets prisen ‘Golden Glove’, som betyder den “Den Gyldne Handske”. En målmand som Ederson har flest titler, men ikke flest Premier League ‘Golden Glove’-priser. Čech vandt prisen fire gange, en rekord han deler med Joe Hart, men Čech er den eneste spiller, der har vundet Golden Glove med forskellige klubber.

En målmand som Reina var den første målmand som vandt mange Golden Glove-priser i træk, men han vandt aldrig Premier League, så han rangerer ikke højt på listen over de største Premier League-målmænd. For vores topliste målmænd, som Peter Schmeichel, Seaman og Lehmann var prisen ikke eksisterede i deres storhedstid.

Så det er svært at finde de bedste målmand i Premier League, for hvad er kriterierne? Herunder kan du se hvilke målmænd som har haft flest clean-sheets i deres Premier League tid.


Fleste Clean-Sheets i Premier League

RANG MÅLMAND KLUB/BER KAMPE RENE MÅL TITLER
1 Petr Čech* Chelsea 443 202 4
2 David De Gea Manchester United 415 147 1
3 David Seaman* Arsenal 344 141 2
4 Edwin Van Der Sar* Manchester United 313 132 4
5 Peter Schmeichel* Manchester United 310 128 5
6 Joe Hart* Manchester City 340 127 2
7 Ederson Manchester City 250 115 6
8 Alisson Becker Liverpool 201 86 1
9 Kasper Schmeichel* Leicester 284 82 1
10 Tim Flowers* Blackburn Rovers 286 80 1
11 Thibaut Courtois Chelsea 126 48 2
12 Jens Lehmann Arsenal 148 54 1
13 Fabien Barthez Manchester United 92 30 2

Konklusion Over Bedste Målmænd i Premier League

Disse målmænd har ikke kun udmærket sig på banen, men har også påvirket den måde, spillet spilles på. Deres respektive evner har reddet point til deres klubber, og landshold mange gange. Når der reflekteres over deres bidrag til spillet vi alle elsker, så bliver det tydeligt, at disse målmænd har efterladt en varig arv, som vil blive husket i generationer fremover.

Dette var vores bud på de bedste målmænd i Premier League, men der har været utrolige mange igennem tiderne. Målmænd som Thibaut Courtois, David James, Neville Southall, Paul Robinson, Hugo Lloris, Brad Friedel, Thomas Sørensen, Carlo Cudicini, Tim Howard, Jussi Jaaskelainen, Mark Schwarzer, Nigel Martyn or irske Shay Given fortjener alle at blive husket for deres præstationer.


Hvad er Premier League Golden Glove?

Premier League Golden Glove er en årlig fodboldpris, der uddeles til den målmand, der har holdt nullet flest gange Premier League.

Hvem vandt Golden Glove 2024?

Arsenals David Raya vinder Golden Gloveprisen i Premier League 2023-24 sæsonen.

Hvem er verdens bedste målmand?

Ederson Santana de Moraes blev den anden brasilianske målmand efter Alisson Becker (2019) til at vinde prisen for IFFHS Verdens bedste målmand i 2023.

Hvem er den bedste målmand i Premier League?

Spørgsmålet er svært at svare, da det kan komme an på meget, såsom flest redninger, clean sheets, færrest mål imod sig, bedst med fødder, eller flest titler.