Betis - FCK OLI SCARFF AFP

Se Betis – FCK – Europa Conference League 24/10/24

I kampen Betis – FCK vil begge forsøge at få deres første point, når de mødes i torsdagens Conference League-kamp. Værterne tabte til Legia Warszawa i første spillerunde, mens det danske hold led et knebent nederlag til Jagiellonia Bialystok.

Vi kigger på de to hold med optakt, opstillinger og hvor du kan se Betis – FCK i TV eller stream.

Betis – FCK info 24/10/2024

Kamp:Betis -FC København
Start:24/10 Kl: 21.00
Arena:Estadio Benito Villamarín
TV Kanal:Disney Plus

Betis Er Ikke Skræmmende Gode

Betis deltager i Conference Leagues hovedturnering efter at have vundet med 5-0 sammenlagt i deres playoff-opgør mod Kryvbas KR. Desværre kunne Betis ikke levere den samme dominans i deres udekamp mod det polske hold Legia Warszawa i første runde. Steve Kapuadis mål i det 23. minut var nok til at påføre Los Verdiblancos et 1-0 nederlag, hvilket efterlader dem med arbejde forude i deres næste fem gruppekampe mod FC København, Celje, Mlada Boleslav, Petrocub og HJK.

Manuel Pellegrinis mandskab fulgte deres mislykkede tur til Polen op med endnu et knebent nederlag i derbyet mod Sevilla inden landskampspausen.

De vendte dog tilbage til kamp med en positiv præstation i lørdagens opgør mod Osasuna, hvor Chimy Avila scorede sejrsmålet mod sin tidligere klub og sikrede Betis en 2-1 sejr på El Sadar. Efter en succesfuld udebanetur vender Los Verdiblancos tilbage til trygge rammer på Benito Villamarin, hvor de har vundet fire af deres seneste fem konkurrencemæssige kampe, delvist takket være tre clean sheets i den periode.

Kan FCK Vinde?

I modsætning til deres værter måtte FC København igennem tre kvalifikationsrunder for at sikre sig en plads i Conference Leagues hovedturnering. De klarede sig let forbi Magpies og slog Banik Ostrava efter straffesparkskonkurrence, inden de besejrede Kilmarnock med 3-1 samlet i playoff-runden. Jacob Neestrups mandskab tillod ikke mere end ét mål i nogen af deres seks kvalifikationskampe, men de kunne ikke gentage den bedrift i deres 2-1 nederlag til Jagiellonia Bialystok i første runde.

Cagliari-lejesvenden Pantelis Chatzidiakos åbnede scoringen i første halvleg, men Afimico Pululu udlignede, inden Darko Churlinov nettede vinder-måetl i det 97. minut, hvilket påførte FC København deres første hjemmenederlag i sæsonen. Efter at have stået tomhændet tilbage fra kampen vendte de 15-dobbelte danske mestre tilbage til ligaen og hentede fire point fra to kampe, hvilket placerede dem i toppen af Superliga-tabellen på målscoren.

FC København vil sætte den hjemlige superliga på pause og søge efter deres første sejr nogensinde i Spanien i UEFA-turneringer efter at have spillet uafgjort to gange og tabt fem gange i deres seneste syv besøg.

Betis Hold & skader

Betis må stadig undvære langtidsfraværende Isco og William Carvalho, der i øjeblikket er ude med henholdsvis ben- og akillessene-skader. Giovanni Lo Celso er ved at komme sig over en baglårsskade, som han pådrog sig under landsholdstjeneste, mens Marc Roca sandsynligvis vil sidde ude på grund af en knæskade. Højrebacken Youssouf Sabaly er vendt tilbage til træning og kan være en del af kamptruppen efter seks kampes fravær.

Hvad angår FC København, kan de ikke trække på Nicolai Boilesen, Rasmus Falk og Roony Bardghji på grund af knæskader. Forsvarsduoen Munashe Garananga og Birger Meling er ved at komme sig over ankelproblemer og er højst sandsynligt ikke involveret i torsdagens kamp. Kantspilleren Mohamed Elyounoussi vil fortsat være en af FC Københavns største offensive trusler efter at have scoret syv mål og leveret seks assists i 20 konkurrencemæssige optrædener denne sæson.