Champions League lodtrækning VALERY HACHE AFP

Champions League lodtrækning 2024/2025

Denne sæson af Champions League bliver den første med den såkaldte schweiziske model. I denne artikel ser vi nærmere på resultatet af lodtrækningen.


Fuldt Champions League ProgramSe Champions League i TV

Fuldt Fodbold Kampprogram Se Fodbold i TV


Hvad er det nye Champions League-format?

UEFA har besluttet at ændre formatet i Europas mest prestigefyldte klubturnering, hvor antallet af hold er udvidet fra 32 til 36. Det nye format indebærer også, at holdene ikke møder hinanden i et traditionelt gruppespil, men alle 36 hold er en del af én og samme tabel.

I ligaspillet skal hvert hold spille i alt otte kampe (to mere end tidligere), med fire hjemme og fire ude. I modsætning til det gamle gruppespil møder man nu ikke det samme hold både hjemme og ude, men har en ny modstander hver gang.

Efter at have spillet deres otte kampe, rangeres holdene efter deres præstationer på tabellen. De otte bedste hold går direkte videre til knockout-fasen næste forår, mens holdene fra 9. til 16. pladsen skal spille playoff mod holdene på 17. til 24. pladsen.

Resultater af Champions League-lodtrækningen

Selve lodtrækningen for det nye ligaspil i Champions League blev foretaget i Monaco torsdag den 29. august. De 36 hold blev som sædvanlig delt op i fire forskellige puljer, med ni hold i hver pulje. Hvert hold blev individuelt trukket op af skålen, hvorefter en automatisk lodtrækning afgjorde deres modstandere hjemme og ude fra hver pulje.


Hold fra pulje 1

HjemmeUdeHjemmeUdeHjemmeUdeHjemmeUde
Real MadridDORLIVMILATARBSLILSTU
Manchester CityINTPSGBRUJUVFEYSPOSPA
Bayern MünchenPSGBARBENSHADINFEYSLB
PSGMCIBAYATLARSPSVRBSGIR
LiverpoolRMARBLLEVMILLILPSVBOL
InterRBLMCIARSLEVRØSYOUMON
Borussia DortmundBARRMASHABRUCELDINGRA
RB LeipzigLIVINTJUVATLSPOCELAVL
BarcelonaBAYDORATABENYOURØSBRE

Hold fra pulje 2

HjemmeUdeHjemmeUdeHjemmeUdeHjemmeUde
Bayer LeverkusenINTLIVMILATLRBSFEYSPA
Atlético MadridRBLPSGLEVBENLILRBSSLB
AtalantaRMABARARSSHACELYOUGRA
JuventusMCIRBLBENBRUPSVLILSTU
BenficaBARBAYATLJUVFEYRØSBOL
ArsenalPSGINTSHAATADINSPOMON
Club BruggeDORMCIJUVMILSPOCELAVL
Shakhtar DonetskBAYDORATAARSYOUPSVBRE
MilanLIVRMABRULEVRØSDINGIR

Hold fra pulje 3

HjemmeUdeHjemmeUdeHjemmeUdeHjemmeUde
FeyenoordBAYMCILEVBENRBSLILSPA
Sporting LisboaMCIRBLARSBRULILPSVBOL
PSV EindhovenLIVPSGSHAJUVSPORØSGIR
Dinamo ZagrebDORBAYMILARSCELRBSMON
RB SalzburgPSGRMAATLLEVDINFEYBRE
LilleRMALIVJUVATLFEYSPOGRA
Røde StjerneBARINTBENMILPSVYOUSTU
Young BoysINTBARATASHARØSCELAVL
CelticRBLDORBRUATAYOUDINSLB

Hold fra pulje 4

HjemmeUdeHjemmeUdeHjemmeUdeHjemmeUde
Slovan BratislavaMCIBAYMILATLDINCELSTU
MonacoBARINTBENARSRØSDINAVL
Sparta PrahaINTMCIATLLEVRBSFEYBRE
Aston VillaBAYRBLJUVBRUCELYOUBOL
BolognaDORLIVSHABENLILSPOMON
GironaLIVPSGARSMILFEYPSVSLB
StuttgartPSGRMAATAJUVYOURØSSPA
Sturm GrazRBLDORBRUATASPOLILGIR
BrestRMABARLEVSHAPSVRBSGRA

Vindere og tabere af lodtrækningen

Der er flere hold, der har fået både gode og dårlige lodtrækninger inden årets turnering. Blandt holdene med den “letteste” lodtrækning finder vi sidste sæsons finalist Borussia Dortmund. Tyskerne fik særdeles hård modstand fra pulje 1 med de spanske rivaler Barcelona og Real Madrid, men har ellers gode chancer mod hold som Celtic, Club Brugge, Dinamo Zagreb og Sturm Graz.

Blandt de sværere lodtrækninger finder vi franske PSG. Fra pulje 1 og 2 skal de slås med Manchester City, Bayern München, Arsenal og Atlético Madrid. PSV og Salzburg bliver heller ingen walkover fra pulje 3, mens debutanten Girona og Stuttgart blev trukket fra pulje 4.

Regerende Europa League-mester Atalanta er tilbage i turneringen for første gang i tre år. Ved deres tilbagevenden har de fået en ganske god lodtrækning, hvilket gør dem til en mulig outsider til top otte. Udover svære opgør mod Arsenal, Real Madrid og Barcelona skal de ellers brydes med hold som Shakhtar Donetsk, Young Boys og Sturm Graz.


De største kampe at se frem til

I efteråret og vinteren kan vi se frem til i alt 144 kampe i ligaspillet. Blandt disse finder vi flere opgør mellem en række af Europas storklubber. Af disse har vi valgt fire topkampe, som vi især ser frem til at følge:

Barcelona – Bayern München

Disse to hold har spillet flere indholdsrige kampe i Champions League, heriblandt 2-8 på Nou Camp i 2020. Tyskerne har vundet seks på stribe indbyrdes, så der er lidt af hvert at hævne for katalanerne her.

Juventus – Manchester City

‘Den gamle dame’ har haft svært ved at markere sig i turneringen de sidste sæsoner, hvor de ikke engang deltog sidste år. Under deres nye træner Thiago Motta har de startet sæsonen stærkt og vil håbe at igen være et hold at regne med i Champions League. Manchester City på deres side vil jage ny triumf efter at have røget ud i semifinalen sidst.

Liverpool – Real Madrid

En ny æra er på vej i Beatles-byen, hvor Jürgen Klopp er blevet erstattet af Arne Slot. Hans sværeste hjemmekamp i turneringen denne efterår bliver uden tvivl mod den regerende mester Real Madrid, som de tabte finalen til for to år siden. Kun to gange tidligere har Liverpool formået at vinde mod madrilenerne i ni kampe.

Real Madrid – Borussia Dortmund

Et af efterårets højdepunkter i Champions League bliver gensynet med sidste sæsons finale, når Real Madrid får besøg af Borussia Dortmund på Santiago Bernabéu. Tyskerne har endnu til gode at vinde i den spanske hovedstad mod ‘Los Blancos’ og vil være ude efter at revanchere 0-2-nederlaget fra Wembley i juni.


Hvornår spilles Champions League?

Der er i alt otte kamprunder, der skal spilles i Champions League denne efterår og vinter. Nedenfor er oversigten over, hvilke datoer de forskellige runder skal spilles:

  • •kamprunde: 17.-19. september 2024
  • •kamprunde: 1.-2. oktober 2024
  • •kamprunde: 22.-23. oktober 2024
  • •kamprunde: 5.-6. november 2024
  • •kamprunde: 26.-27. november 2024
  • •kamprunde: 10.-11. december 2024
  • •kamprunde: 21.-22. januar 2025
  • •kamprunde: 29. januar 2025

FAQ

Hvordan endte Champions League-lodtrækningen 2024/25?

Med et nyt format blev lodtrækningen anderledes end sædvanligt, med fire ekstra hold. De 36 hold fik deres modstandere via en automatisk lodtrækning, hvor de møder otte forskellige hold fordelt på fire hjemmekampe og fire udekampe.

Hvordan forventes holdene at præstere efter lodtrækningen?

Visse hold fik nemmere lodtrækninger end andre. Blandt dem finder vi tyske Borussia Dortmund og italienske Atalanta, som forventes at gøre en god figur i årets turnering. PSG fik en vanskelig lodtrækning og kan få svært ved at sikre sig en plads blandt de otte bedste hold, der går direkte videre til knockout-fasen.

Hvornår starter Champions League 2024/25?

Første runde i Champions League spilles i perioden 17.-19. september 2024.

Hvor kan jeg se kampene i Champions League?

Kampene i Champions League 2024/25 bliver vist på Viaplay og hos TV 3 kanalerne..