champions league finale

Champions League finale: Dortmund – Real Madrid – Hvem vinder?

Sæsonen for mange store fodboldligaer og turneringer er slut. Maj måned har mildest talt været travl for fodboldfans med spændende slutspil og slutrunder. Lørdag den første juni er det igen tid til at sætte sig ned foran tv’et – når den store Champions League-finale afgør, hvilket hold der kan løfte det eftertragtede trofæ. I år er det de tyske giganter Dortmund og giganterne Real Madrid, der mødes på det mægtige Wembley Stadium. Hvilket hold bliver kåret til mesterhold?

Tag del i spændende information før Dortmund – Real Madrid. I denne artikel deler vi interessante statistikker og giver tips til, hvor du kan livestreame kampen eller se den på tv.


Fulde Champions League TV-program → Se Champions League i TV

Interesseret i Odds & Betting?→ Alt om betting i Danmark

Real Madrid – Bayern München Kampinfo

Kamp:Dortmund – Real Madrid
Start: 01/06/2024 kl. 21:00
Arena:Wembley
Tv Kanal:TV3 + & Viaplay

Real Madrids vej til CL-finalen

Real Madrid har haft en imponerende sæson i La Liga, hvor de igen blev kronet som spanske mestre den 4. maj med fire runder tilbage. I ottendedelsfinalen mod Leipzig holdt det aligevel en smule hårdt. Trods en flot sejr i udekampen med 1-0 bød returkampen på en rigtig bleg indsats fra Ancelottis mandskab. Los Blancos virkede ufokuserede og langsomme, mens Leipzig viste deres kvalitet. Hvis det ikke var for Lunins heroiske indsats, og sløje afslutning fra Leipzig, havde vi måske fået et helt andet resultat. Den nervøse kamp endte til sidst 1-1 på Santiago Bernabeu.
I kvartfinalen mod de regerende mestre Man City gik det hele vejen til straffespark i anden omgang, efter en mildest talt begivenhedsrig kamp. I straffesparkskonkurrencen var Andriy Lunin igen på sit bedste og blev helten ved at redde to City-straffe, inden Antonio Rudiger scorede det afgørende mål for at sende Real Madrid til deres fjerde Champions League-semifinale i træk.

Real Madrid sikrede sig finalepladsen på udebane

Efter mange dramatiske kampe og hård modstand bød semifinalerne på yderligere spænding. Real Madrid gik igennem ved at slå Bayern 2-1 hjemme efter uafgjort i Tyskland, en sejr, der beseglede deres plads i finalen på Wembley.
Sidst Los Blancos var i en Champions League-finale var i sæsonen 2021/22, hvor de besejrede Liverpool 0-1 på Stade de France. Den sejr markerede fjortende gang, Real Madrid løftede trofæet. Kan de få succes i år igen og forlænge deres rekord med flest Champions League-titler?

Dortmund forud for Champions League-finalen

Dortmund har virkelig gjort et stærkt indtryk i dette års Champions League. I gruppespillet mødte de store klubber som PSG, Milan og Newcastle, hvor de smukt håndterede modstanden og sluttede på førstepladsen i gruppe F.
I ottendedelsfinalen fik Dortmund slukket PSV’s oprykningsdrømme, og i kvartfinalen viste de igen viljen, da de inviterede til målfest mod Atlético Madrid i anden omgang. Et 2-1-nederlag efter det første møde ville ikke stoppe de sort-gule. I stedet scorede de i alt fire mål på hjemmebane. Den tyske landsholdsspiller Brandt åbnede scoringen, efterfulgt af et mål fra Maatsen. Selvom Atlético Madrid formåede at udligne, ved hjælp af et selvmål og en dramatisk afslutning, som Ángel Correa prikkede ind, gav Dortmund ikke op. I stedet sikrede de sig pladsen i semifinalen gennem yderligere to tæt fulgte mål i anden halvleg.
I semifinalen var de de første til at bekræfte deres plads i finalen med en samlet 2-0 sejr mod PSG. Borussia Dortmund var det bedste hold i begge kampe, med defensiv stabilitet og imponerende holdspil.

Sejren mod ‘Les Parisiens’ betød, at Dortmund nåede deres første Champions League-finale siden 2013. Dengang gik de ikke hele vejen mod Bayern München, der tabte 1-2 på Wembley. For at finde Dortmunds første og eneste sejr skal vi tilbage til sæsonen 1996/97, hvor de slog Juventus med 3-1.
Selvom Real Madrid kan være favoritter til at vinde Champions League-finalen i 2024, er det spændende at se, hvad Terzić og hans hold kan præstere givet deres præstationer i dette års Champions League. Hvem ved, måske bliver det de sort-gule, der løfter trofæet på Wembley?

Tidligere møder

Ser man på de seneste møder mellem disse hold, er det Real Madrid, der historisk set har haft overtaget, senest med to sejre i 2017/18-sæsonen i gruppespillet. Der vandt de 3-2 hjemme og 1-3 ude i Tyskland.

I alt har holdene mødt hinanden 11 gange siden 2009. Heraf har Borussia Dortmund vundet 3 kampe, mens Real Madrid har vundet 5. Tre kampe er endt uafgjort.

Hvor kan man se ChampionsLeague finalen i TV og stream?

Mesterskabsfinalen mellem Dortmund og Real Madrid bliver sendt på dansk TV, både på TV3 plus og Viaplay. De, der vil følge kampen via viaplaystream, hvor man kan benytte Viaplays streamingtjeneste, hvor man kan vælge at se kampen live eller i en gentagelse på et senere tidspunkt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår spiller Dortmund – Real Madrid?

Champions League-finalen skydes i gang kl 21.00, lørdag den 1. juni.

Hvor kan jeg se Dortmund – Real Madrid på tv og stream?

Kampen mellem Dortmund og Real Madrid bliver sendt på TV3 plus og Viaplay.

Hvor spilles Champions League-finalen?

Hvor spilles Champions League-finalen?