Interview Michael Owen MICHAEL LOCCISANO GETTY IMAGES NORTH AMERICAGetty Images via AFP

Eksklusivt interview med Michael Owen

I et eksklusivt interview med TVsporten har den tidligere Ballon d’Or-vinder, Michael Owen, udpeget Cristiano Ronaldo som et potentielt mål for Manchester United og Real Madrid, hvis han skulle træde ind i trænerrollen.

Den tidligere Manchester United- og Liverpool-angriber har indrømmet, at han ville blive chokeret, hvis Erik ten Hags hold kvalificerer sig til Champions League – men ikke hvis Arne Slot vinder titlen. Owen har også udtalt, at Darwin Nunez vil bør sig nervøs efter at have startet livet efter Jürgen Klopp på bænken, mens han tipper Joshua Zirkzee til at have en stor fremtid i United.


TVsporten: Har Liverpool nok til at udfordre om Premier League-titlen?

Michael Owen: “Liverpool kan absolut udfordre Arsenal og Manchester City denne sæson, men vi skal ikke lade os rive med endnu. Jeg tror, det største kompliment kommer, når du ser på Sir Alex Ferguson, der sluttede i Manchester United efter alle de år, eller Arsène Wenger i Arsenal efter alle de år, og du tænker, hvordan kan disse klubber fortsætte med en helt anden person? Historien vil sige, at Liverpool får det virkelig svært, og selvom det er tidlige dage, så er Arne Slot kommet ind og har stille og roligt gået til sit arbejde, gjort de rigtige ting og har Liverpool til at spille rigtig godt.

“Der er ikke sket store ændringer på holdet, ingen store spillere er forsvundet, og der er ingen store nye spillere, der er kommet ind. Så det har næsten føltes som en sømløs overgang indtil videre. Selvfølgelig vil der komme større prøver senere, men jeg tror, Liverpool-fansene vil være fuldstændig begejstrede over, at der ikke har været større problemer eller lignende. Det er næsten business as usual, hvilket sandsynligvis er den største kompliment, man kan give den nye manager.”


TVsporten: Holder du fast i dine forudsigelser for top fire?

Michael Owen: “Arsenal, Liverpool, Aston Villa og Manchester City. Liverpool, Arsenal og City vil være med i de fleste folks forudsigelser, og jeg holder stadig fast i, at Aston Villa kommer med i top fire sammen med dem. Mit spørgsmålstegn er, hvordan de håndterer Champions League-fodbold og alt det, det medfører, fordi vi har set hold som Newcastle sidste år og mange hold tidligere, der har kæmpet med at håndtere begge dele.

“Men jeg kan godt lide manageren. Jeg synes, de har et meget godt hold. De har tilføjet en eller to spillere, så jeg har ingen grund til at ændre det lige nu. Selvfølgelig tabte de til Arsenal i weekenden, men jeg tror, de fleste hold kommer til at tabe til Arsenal, sådan som de spiller. Så jeg ser ingen grund til at ændre det lige nu. Men hold som Newcastle ville ikke overraske mig, hvis de kom i top fire. Tottenham ville heller ikke overraske mig, hvis de kom i top fire. Så det er nok de to hold, jeg ville kigge mig over skulderen efter, men lige nu holder jeg fast i Villa.

“Jeg er ikke nervøs, lad os sige det sådan, for at Chelsea kommer i top fire, og jeg er heller ikke rigtig nervøs for Manchester United. Jeg synes stadig, at de to hold har lidt at mere at gøre, før de kommer i top fire.”


TVsporten: Mener du stadig, at Manchester United bør overveje at skifte manager?

Michael Owen: “Hvis du vil se Manchester United tilbage på rette spor, så har de brug for en opblomstring i form i forhold til de sidste to sæsoner. De klemte sig ind på fjerdepladsen året før, hvilket var utroligt, når man ser tilbage.

“Men sidste år, når man kigger på deres pointtotal og Champions League, så man ikke nok til at foreslå, at de kunne komme i top fire denne sæson. De sluttede på ottendepladsen sidste år, så hvis du er Manchester United-fan, vil du gerne se en forbedring i præstationerne med det samme. Fra hvad de var sidste år til starten af i år, har de holdt fast i den samme manager, og de signeringer, de har lavet, er måske ikke nok til at vende skuden.

“Derfor kan jeg ikke se dem i top fire. Jeg tror, Man Utd vil få brug for en ny manager, før de kan opleve en opblomstring, så på den baggund er nogen næppe overraskede over deres start på sæsonen? De har måske været heldige at få tre point hjemme i første kamp og muligvis uheldige ikke at få et point mod Brighton. Men uanset hvordan man ser på det, er der ikke sket nok ændringer.”

“Jeg er stadig af den opfattelse, at der er lidt, der skal ændres i Manchester United, før de kan begynde at udvikle sig.”


TVsporten: Hvad er det laveste, Man Utd kan slutte i Premier League denne sæson?

Michael Owen: “Jeg vil sige, at der er seks eller syv hold, der er stærkere end Manchester United. Hvis tingene forbliver de samme, så kan man se på endnu en ottendeplads som sidste sæson. Jeg tror, deres plads ligger mellem ottende og femtepladsen. Jeg kan ikke se dem i top fire, og jeg kan ikke se dem være under niendepladsen. En virkelig dårlig sæson ville være ottende igen. En tilstrækkelig sæson for denne manager med denne trup ville være femtepladsen. Jeg kan personligt ikke se dem være bedre end det. Så det er deres bufferzone for mig, ottende til femtepladsen.”

“Lidt ligesom sidste sæson, hvor man ville sige, at de havde en skuffende liga-sæson. De ville være meget skuffede over det. Men det ville overraske mig meget, hvis de var bedre end femtepladsen.”


TVsporten: Kunne Darwin Nunez presse på for at forlade Liverpool, hvis han ikke starter i XI’eren?

Michael Owen: “Med Arne Slot, der er kommer ind, skal han vælge tre spillere ud af fem til de offensive positioner, så hvem der ikke spiller, vil føle sig nedtrykt.

“Man kunne sige, at Darwin Nunez ikke er i hans startplaner, men alt kan ske med skader og karantæner i løbet af sæsonen. Du har brug for mange spillere, og Liverpool vil være ivrige efter at undgå utilfredshed i truppen, selvfølgelig, fordi det har været en god start på sæsonen.

“Folk kan hurtigt drage konklusioner, når nye managere kommer ind, og pludselig tror man, at man aldrig vil få spilletid, og jeg formoder, at Nunez er i en alder, hvor han heller ikke vil bruge meget tid på bænken. Så jeg tror, det er noget, man skal holde øje med. Men det er ikke som om Jürgen Klopp spillede ham hver uge. Han var også på bænken lidt før dette. Så jeg er sikker på, at han føler sig lidt nervøs, men jeg synes ikke, han behøver at være det endnu. Han skal se, hvordan de første par måneder forløber.”


TVsporten: Har Joshua Zirkzee erstattet Rasmus Højlund som Man Utd’s bedste valg til at føre dem tilbage til store trofæer?

Michael Owen: “Joshua Zirkzee kunne være manden, der bringer Manchester United tilbage til store trofæer, men vi har ikke set nok af ham endnu til at vide det med sikkerhed.

“Da han kom ind mod Fulham, gjorde han bestemt en forskel. Han scorede målet, han spillede godt, han gav dem mere tilstedeværelse og mere fokus. Jeg ved, han ikke spillede som en nummer ni som sådan, men han gav dem mere fokus. Han kan nok tælle sig selv uheldig for ikke at starte mod Brighton, jeg ville være lidt skuffet, hvis jeg var ham.”

“Han kan sandsynligvis føle en vis frustration over ikke at starte i næste kamp. Så han skal bare gøre det igen og fortsætte med at banke på managerens dør. Ved at levere gode præstationer vil han sikkert få sin chance til sidst. Det er svært at drage nogen konklusioner endnu, men hans bidrag har bestemt været godt.”


TVsporten: Hvad mener du om Ilkay Gündogans tilbagevenden til Man City?

Michael Owen: “Det er endnu uvist, om Ilkay Gündogan er den samme spiller, som forlod Manchester City sidste år. Men det, vi ved, er, at han har scoret nogle store mål for klubben, da han var på toppen af sine evner, og det var ikke så længe siden. Det er derfor, de har taget ham tilbage.”

“Det er en dejlig position at være i. Du ved præcis, hvad du får. Du ved, at han vil falde til i klubben og tilpasse sig sine omgivelser og være en god person omkring holdet. Hvis han stadig er på det niveau, han var, så vil han selvfølgelig spille en stor rolle. Men selv hvis han ikke er, og han er ved at blive lidt ældre, kan han stadig spille en stor rolle.”

“City har ikke den største trup, trods hvad folk tror. Det er ikke en massiv trup, og hvis du har et par spillere, der er glade for at komme ind og ud af holdet og blive bænket lejlighedsvis, er det præcis, hvad de har brug for.”

“Det er sandsynligvis en drømmesigning for ham. Okay, det får ikke overskrifterne som en Erling Haaland-signing, han bliver ikke en total game changer. Men for Pep Guardiola, at have nogen, der absolut kender hans filosofi og ved alt om klubben, er det en no-brainer.”


TVsporten: Hvad synes du om Chelseas behandling af Raheem Sterling?

Michael Owen: “Med Chelsea og Raheem Sterling tror jeg ikke, der har været et stort sammenbrud som Jadon Sancho i Manchester United. Jeg tror, det er mere civiliseret, det er bare en naturlig situation, når en klub vil have en spiller ud. De har kun et bestemt antal spillere, de kan sætte ind i deres trup, de har kun en bestemt mængde penge, de kan blive ved med at betale i lønninger, og fra klubbens synspunkt er det sandsynligvis tid for Sterling at komme videre.”

“Men spillere har også rettigheder, og hvis han ikke vil flytte, behøver han ikke at flytte. Han og klubben underskrev en kontrakt i god tro. Hvis han scorede 40 mål om året, ville klubben spille ham og måske ville de forlænge hans karriere. Men fordi han ikke gør det, og fordi de har andre planer, kan de sætte ham på bænken eller værre endnu, smide ham ud af truppen og endnu værre, fortælle ham, at han ikke har nogen fremtid i klubben. Det er en af de barske realiteter ved at være fodboldspiller. Ja, folk kan pege på pengene og sige, at det ikke betyder noget, om du spiller – men som spiller vil du spille eller i det mindste være involveret.”

“Næsten alle fodboldspillere, jeg kender, er absolut desperate efter at komme på holdet og have succes på det højeste niveau, de kan spille på. Det gør ondt, når de bliver smidt ud af truppen eller lignende og får at vide, at de skal flytte. Husk på, at mange spillere har en familie og børn i skole i lokalområdet, de har en kone og alt det andet. Det er ret hårdt bare at blive fortalt, at man skal flytte.

“Det er ikke en nem situation for spilleren eller klubben. Klubben har besluttet én ting, og det er fint nok, men hvis han har en kontrakt, behøver han ikke gøre noget.”


TVsporten: Kan Arsenal vinde titlen uden at købe en angriber?

Michael Owen: “Arsenal er i en meget, meget lignende situation som Manchester City var for et par år siden, og selvfølgelig med Mikel Arteta, der tidligere har arbejdet under Pep Guardiola, deler de sandsynligvis lignende synspunkter.”

“Guardiola har ikke været opsat på at have en centerforward, en nummer ni. Vi har alle set det. Selv da han havde nogen så god som Sergio Agüero, spillede han ikke altid med ham. Han havde nogle store angribere i Barcelona, som kom og gik, fordi han heller ikke spillede dem. Jeg tror, det er præcis det samme scenarie hos Arsenal. Ja, hvis den rigtige spiller er der, for eksempel Erling Haaland, da han gik til City, så absolut, gå og hent ham, brug alle de penge, du har brug for at hente ham.

“Men hvis der er en, du ikke rigtig bryder dig om, eller du bare køber en for at have en nummer ni, så vil Arteta ikke gøre det. Han klarer sig udmærket uden en, og Arsenal har ret i ikke at spilde 40, 50 millioner pund på en, de ikke er 100 % sikre på. Selvfølgelig kan Arsenal vinde titlen uden en centerforward, se hvor tæt de har været de sidste to sæsoner. Men jeg tror, hvis nogen bliver tilgængelige til den rigtige pris, så vil Arteta elske en nummer ni.”

“Men igen, han vil ikke gå halvt i gang. Han er sandsynligvis bedre stillet med det, han gør.”


TVsporten: Kunne Cristiano Ronaldo en dag vende tilbage til Man Utd som træner?

Michael Owen: “Jeg ville være fascineret af at se, hvad Lionel Messi og Cristiano Ronaldo vil gøre, når de går på pension. De er selvfølgelig ikke langt fra det tidspunkt. Deres liv har været i fodbold, og de elsker sporten absolut, og om de kan forlade den helt, vil tiden vise. De vil måske eje en klub. De er sandsynligvis blandt de få fodboldspillere, der har penge nok til at eje en stor klub, så det kunne have spændende at se.”

“Det vil være fascinerende at se. Jeg vil sige, at den mest sandsynlige person af de to til at blive træner ville være Ronaldo. Bare set udefra, føles det som om, han måske vil stå ved sidelinjen og coache Portugal, som han gjorde ved EM 2016. Han ligner en træner, han ser ud til at ville coache, så han kunne måske gå den vej. Portugal-jobbet kunne måske i fremtiden have hans navn på sig, man ved aldrig.”

“Selvfølgelig, hvis han klarer sig godt, så vil store hold som Manchester United og Real Madrid sandsynligvis kigge på ham.”


TVsporten: Med Paul Merson på vej til “Strictly”, kunne de nogensinde friste dig med et tilbud?

Michael Owen: “Jeg elsker Paul Merson. Han er en af mine absolutte helte. Jeg elsker, hvad han siger. Jeg ved, at mange folk næsten ser ham som lidt af en joker på tv, men jeg siger dig, lyt til hvad han siger.”

“Selvfølgelig får man en eller to ting forkert, fordi vi også prøver at forudsige fremtiden, men han taler meget fornuft. Han kender sin fodbold.J eg tog til VM i 1998, og han var nok min yndlingsholdkammerat, han lagde armen om mig, talte meget med mig og tilbragte tid sammen med mig. Jeg synes bare, han er en fantastisk fyr. Jeg vil se det programmet i år, bare fordi Merse er med i det.”

“Når det kommer til mig selv, har jeg afslået det tidligere, fordi jeg ikke kan danse, men også når man ser på disse projekter, så tager de alle for meget tid, uanset om det er junglen eller ‘Dancing on Ice’, det er så tidskrævende, og med mig, der arbejder så meget, ville det bare ikke være kompatibelt.”


TVsporten: Mødte du nogensinde Oasis?

Michael Owen: “Jeg mødte ikke Oasis under min karriere, da de er store Manchester City-fans, men jeg ved, at mange af mine tidligere holdkammerater vil stå i kø til koncerterne, mange mennesker vil gerne tage afsted. De er legender, er de ikke?”

“Mange fodboldspillere vil gerne være der, inklusive mig selv.”


For mere fodbold på TV og streaming, tjek Fodbold i dag for den fulde sendeplan!