danske ol medaljer SAMEER AL-DOUMY AFP

Hvor mange medaljer har Danmark vundet ved OL i 2024?

“Hvor mange medaljer har Danmark vundet i OL 2024?” Det er et godt spørgsmål, som vi skal kigge på i denne OL artikel. 

Danmarks præstationer ved de Olympiske Lege i Paris 2024 var flotte. Som en lille nation blandt mange store lande fik de danske Ol atleter vist sig frem og hentet en del medaljer med hjem. I denne artikel kigger vi på de danske OL vindere, hvem der blev Olympisk mester, hvem vandt bronze, sølvmedaljer og hvor mange danske medaljer det blev til ialt.

Oversigt over Danmarks Medaljehøst

Dansk Idræt kan være stolt da det blev til i alt ni flotte OL medaljer. De er fordelt på to OL guld medaljer, to sølvmedalje og fem bronzemedaljer.

Lad os kigge på hvordan disse blev fordelt mellem de danske atleter.

Danske Guldmedaljevindere

Viktor Axelsen – Badminton

Guldmedaljen kom heldigvis rundt om Axelsens hoved og ikke sin modstander. Viktor Axelsen var suveræn gennem hele OL og kan nu prale af hele tre OL medaljer. Fire år forinden ved forrige OL vandt han nemlig også Guld og for otte år siden ved legene i Rio blev det til Bronzemedalje.

Håndboldherrerne – Håndbold

Mikkel Hansen og Niklas Landin sagde farvel til sporten håndbold, i hvert fald på landsholdet med det store OL guld.

Håndboldherrerne knuste deres tyske finale modstandere med 39-26 og sluttede dermed med guldet.

Danske Sølvmedaljevindere

Anne Marie Rindom – Ilca 6.

Det blev til sølv i sejlsportsdisciplinen Ilca 6 for danske Anne Marie Rindom, som havde et flot OL. I Danmark er sejlsport populært takket være atleter som Anne Marie Rindom, som udover denne Sølvmedalje også har vundet Guld i Tokyo og Bronze i Rio.

Dressurlandshold – Dressur

Der skulle gå en uge inden Danmark kunne hæve armene og juble over deres første OL medalje. Det blev en utrolig tæt afgørelse mellem det danske dressur hold og det deres tyske modstandere, men sølv blev det til.

Det danske hold bestod af Cathrine Laudrup-Dufour, Daniel Bachmann Andersen og Nanna Skodborg Merrald.

Danske Bronzemedaljevindere

Michael mørkøv & Niklas Larsen – Banecykling

Tredjepladsen faldt til danske Michael Mørkøv og Niklas Larsen da de fik bronze i parløb. Parret lå ellers godt til i spurten med mod slutningen slap kræfterne op. En flot præstation ad de danske OL atleter som kunne have vundet guld med lidt held.

Emma Aastrand Jørgensen – Kajak

OL kajakroeren Emma Aastrand Jørgensen fik en flot bronzemedalje og kan nu skrive sin fjerde OL-medalje på cv’et. Ved legene i Paris har den danske atlet vist god form og bronzemedaljen bliver helt sikkert til en anden farve en dag.

Kvindelandsholdet – Håndbold

Håndboldkvinderne var tippet som underdogs til legene i Paris men medaljen de rejste hjem med var bronze. Det skete efter de slog Sverige 30-25 i bronzekampen. Flot af de danske kvinder som sidst vandt en medalje for 20 år siden, da det blev til guldmedalje i 2004.

Edi Hrnic – Taekwondo

Edi Hrnic sikrede sig en overraskende dansk bronzemedalje i sin vægtklasse, 80-kiloklassen. Han slog den stærke sydkoreaner Seo Geonwoo med 2-0, og så var triumfen hjemme.

Det var første gang at Danmark vandt medaljer i OL Taekwondo.

Turpal Bisultanov – Brydning

På flot, fantastisk og måske overraskende vis, så blev det til en bronzemedalje til den unge bryder. Den 22-årige dansker, som var med til de Olympiske Lege for første gang imponerende alle med sin styrke. Ikke blot på måtten, men også udenfor. Turpal Bisultanov var faktisk ikke kvalificeret til OL, men kom med som reserve og endte i den samlede stilling på en tredjeplads i sin vægtklasse.

Statistik over Danmarks Medaljer ved OL 2024

Her kan du se en detaljeret tabel over Danmarks medaljer ved OL i 2024.

Sport 1. plads, guldvinder(e) 2. plads, sølvvinder(e) 3. plads, bronzevinder(e) Total
Håndbold 1 0 1 2
Badminton 1 0 0 1
Ridning 0 1 0 1
Sejlads 0 1 0 1
Kano 0 0 1 1
Cykling 0 0 1 1
Taekwondo 0 0 1 1
Brydning 0 0 1 1
Total 2 2 5 9

Konklusion

På forhånd havde dansk Idræt sat et mål om 9-11 medaljer til OL i Paris. Her kan man sige at målet blive nået, hvilket igen er flot med tanke på Danmarks størrelse. De danske OL atleter viste sig flot frem og satte Danmark på elite sportskortet igen, endda i overbevisende stil. 

Det blev ikke til medaljer i svømning, skydning, atletik ved disse Olympiske lege, men det skal ikke ses som et nederlag. Det faktum at Danmark kan kvalificerer sig og konkurrerer med stærke og store nationer er i sig selv en sejr.

I de Olympiske ringe står det olympiske motto: “Citius, Altius, Fortius”, hvilket betyder hurtigere, højere, stærkere.

Danmark skal forsætte det gode arbejde, som de har gjort ud i de små klubber og finde, støtte og træne de næste OL atleter. Således kan kurven gå opad og til sidst kan vi løbe hurtigere, springe højere og være stærkere sammen.

FAQ om Danmarks præstationer ved OL i 2024

Hvor mange medaljer har Danmark vundet ved OL i 2024?

Det blev til i alt ni OL medaljer for Danmark.

Hvem vandt Danmarks guldmedaljer ved OL i 2024?

I badminton vandt Viktor Axelsen og det danske herrerlandshold vandt også guld.

I hvilke sportsgrene har Danmark vundet medaljer ved OL i 2024?

I følgende OL discipliner har danske atleter vundet medaljer: Håndbold, Badminton, Dressur, Kajak, Brydning, Taekwondo, Ilca 6 og Banecykling

Hvordan klarede Danmarks største medaljehåb sig ved OL i 2024?

På forhånd var Viktor Axelsen og de danske håndboldherrer udråbt som favoritter og store OL håb. Her må man sige at de indfriede OL forventningerne, da guldet blev bragt hjem.

Hvordan rangerer Danmark på medaljetabellen ved OL i 2024?

84 nationer var til stede i Paris 2024 og Danmark endte på en plads som nummer 29 på medalje listen