Kathrine Heindahl

OL håndbold bronzekamp: Danmark vs. Sverige – Lørdag 10-09

Når klokken slår 10:00 lørdag morgen, vil Danmark og Sverige stå over for hinanden i kampen om OL-bronze i kvindehåndbold ved OL 2024. Begge hold havde drømme om at nå finalen, men nu handler det om at slutte turneringen på en positiv note og sikre sig en plads på medaljeskamlen. Danmark er svage favoritter, men det bliver under alle omstændigheder en tæt og intens kamp.

Hvor kan man se Danmark mod Sverige?

Du kan følge kampen mellem Danmark og Sverige live på DRTV og Discovery+ kl. 10:00 lørdag den 10. august 2024. For dem, der ønsker at opleve spændingen i realtid, er der ingen undskyldning for at gå glip af dette intense opgør.

KampHoldTidDatoArenaTV Kanal
OL Bronze KampDanmark vs. Sverige10:0010. august 2024Stade Pierre-Mauroy, LilleDRTV, Discovery+

Vejen til bronzekampen

Danmark: Tæt på toppen, men ikke helt i mål

Danmark gik ind til semifinalen mod Norge med høje forventninger efter at have vist stærkt spil i turneringen. De danske håndboldkvinders vej gennem OL-turneringen har dog været brolagt med udfordringer, og i semifinalen måtte de se sig slået med 21-25 af det noske håndboldhold. Det var defensiven, der holdt Danmark inde i kampen, men desværre manglede skarpheden i angrebet, og det blev fatalt mod de stærke norske kvinder. Nu står Danmark med muligheden for at afslutte OL med en medalje, og selvom det ikke er guld, vil en bronze stadig være en god præstation.

Sverige: En hård kamp for finalepladsen

Sverige var snublende tæt på en finaleplads, da de i semifinalen mødte værtsnationen Frankrig. Svenskerne førte i store dele af kampen, men måtte til sidst se franskmændene kæmpe sig tilbage og sikre sejren i forlænget spilletid med 31-28. Det var en hård nedtur for Sverige, der havde alt at spille for, men nu må de samle sig til bronzekampen mod deres nordiske rivaler.

Nøglespillere at holde øje med

Anne Mette Hansen: Danmarks kraftcenter

Anne Mette Hansen har været en af Danmarks mest fremtrædende spillere i turneringen. Hendes evne til at bryde igennem modstandernes forsvar og skabe chancer for sine medspillere gør hende til en central figur i kampen om bronzemedaljen. Hansen har vist, at hun kan tage ansvar i pressede situationer, og hun vil være nøglen til Danmarks offensiv i denne kamp.

Johanna Bundsen: Sveriges sidste skanse

Den svenske målvogter Johanna Bundsen har leveret solide præstationer gennem hele OL-turneringen. Med en redningsprocent på 38% har hun været afgørende for Sveriges vej til semifinalen. I bronzekampen vil Bundsen skulle stå som en mur for at holde de danske skytter i skak og give Sverige chancen for at sikre sig en medalje.

Sandra Toft: En dansk legende

Sandra Toft har i mange år været en af verdens bedste målvogtere, og hendes erfaring og evner er uundværlige for det danske hold. Selvom Danmark tabte semifinalen, var Toft en af holdets bedste spillere, og hendes præstationer kan meget vel blive afgørende i bronzekampen. Hun vil gøre alt for at slutte OL med en medalje om halsen.

Taktik og strategi

Danmarks taktiske tilgang: Defensiv stabilitet og hurtige kontraangreb

Danmarks spil har været præget af en solid defensiv, hvor de har formået at holde modstanderne nede på relativt få mål. I angrebet satser de ofte på hurtige kontraangreb, hvor de udnytter deres hurtighed og tekniske kunnen. Mod Sverige vil Danmark formentlig fokusere på at kontrollere tempoet i kampen og tvinge svenskerne til at tage svære afslutninger.

Sveriges strategi: Aggressivt angreb og kompakt forsvar

Sverige vil sandsynligvis forsøge at presse Danmark højt på banen og udnytte deres fysik til at bryde igennem det danske forsvar. I forsvaret spiller Sverige ofte kompakt og forsøger at lukke ned for modstandernes gennembrud. Hvis de kan få deres offensive profiler, som Tyra Axnér og Nathalie Hagman, til at ramme dagen, kan det blive svært for Danmark at stå imod.

Opgøret om bronzen

Der er lagt op til et intenst opgør, når Danmark og Sverige træder på banen i Lille. Begge hold vil være opsatte på at slutte OL på en positiv note, og kampen om bronzen kan meget vel blive en tæt affære. Danmark skal udnytte deres defensive styrke og hurtighed i kontraangrebene, mens Sverige vil forsøge at presse danskerne med deres aggressive spillestil. Forventningerne er høje, og begge hold vil kæmpe til det sidste for at sikre sig en plads på podiet.

Konklusion:

Selvom finalen er uden for rækkevidde, er der stadig meget på spil i bronzekampen mellem Danmark og Sverige. For begge hold handler det om at afslutte OL med en medalje og sikre sig en plads i historien. Kampen vil uden tvivl byde på drama, spænding og håndbold i verdensklasse. Lad os håbe, at det danske hold kan rejse sig efter semifinalen og sikre sig den eftertragtede bronzemedalje.